Rundveehouderij

Nieuws

Ausnutria wil deel babyvoedingstak Yashili

Ausnutria wil een deel van de babyvoedingsactiviteiten van het Chinese Yashili overnemen. Daartoe hebben beide ondernemingen een voorlopig contract getekend. Het gaat om de productie en verkoop van babyvoeding onder het merk Scient.

Ausnutria doet een aanbetaling van een kleine €1,5 miljoen. Het totale verkoopbedrag is afhankelijk van de waardering van het bedrijfsonderdeel door een onafhankelijke partij.

Ausnutria in ontwikkeling

Het deels Nederlandse bedrijf Ausnutria, met vestigingen in onder meer Heerenveen en Ommen, is zowel voor als achter de schermen volop in ontwikkeling. Sinds eind vorig jaar is het bedrijf voor ruim 40% in handen van investeerder Center Lab. Hiermee is deze Taiwanese onderneming veruit de grootste aandeelhouder. Uitvoerend directeur Bartle van der Meer heeft met zijn onderneming Dutch Dairy Investments een belang van 13%.

Aandeelopties

Ausnutria verdeelde recent opties onder zowel het personeel als de directie. Ze kunnen 5 jaar lang tegen een vooraf bepaalde koers (omgerekend 29 eurocent) aandelen in de onderneming kopen. In totaal betreft het 34,8 miljoen aandeelopties, iets meer dan 2% van het aantal uitstaande aandelen. De 3 topmannen, waaronder Van der Meer, kregen elk 1,2 miljoen aandeelopties. Na 1 jaar mag een derde van de opties worden uitgevoerd, na 2 jaar twee derde en na 3 jaar kan het totaal verzilverd worden. De gemiddelde slotkoers, voor uitgave van de opties, lag op omgerekend 28,6 cent per aandeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.