Rundveehouderij

Nieuws 1743 x bekeken

Aanmelden BEP-pilot vanaf 25 januari

Nieuwe deelnemers kunnen zich vanaf maandag 25 januari aanmelden voor de BEP-pilot evenwichtsbemesting fosfaat. Deelnemers aan het proefproject kunnen voordeel halen door een hogere gebruiksnorm voor fosfaat als ze efficiënt voer produceren.

Vorig jaar hadden de deelnemers gemiddeld een voordeel van 18 kilo extra fosfaatruimte per hectare op basis van de resultaten in 2012, 2013 en 2014. In totaal kunnen 150 veehouders deelnemen, dat zijn er 50 meer dan de afgelopen jaren. Ook de 100 ondernemers die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan de pilot moeten zich aanmelden, maar zij hebben voorrang.

KringloopWijzer

Voor de pilot is het nu nog niet mogelijk om gebruik te maken van de KringloopWijzer met gegevens vanuit de Centrale Database. Dat heeft tot gevolg dat ondernemers zelf hun gegevens moeten aanleveren. Nieuwe deelnemers moeten, om deel te nemen, de KringloopWijzergegevens van 2013, 2014 en 2015 aanleveren. Ondernemers die het afgelopen jaar ook al deelnamen, hoeven alleen hun KringloopWijzergegevens van 2015 in te leveren.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage voor nieuwe deelnemers is €300 voor LTO leden en €400 voor niet LTO leden. Voor bestaande deelnemers blijft het bedrag gelijk aan afgelopen jaar. De pilot wordt mede gefinancierd door ZuivelNL.
Aanmelden kan vanaf 25 januari 10.00 uur tot 1 februari op de site van LTO Noord.

Of registreer je om te kunnen reageren.