RundveeNieuws

‘Intensief bedrijf laat weinig ruimte voor weidevogel’

Amsterdam – Door de intensieve melkveehouderij blijft er veel te weinig ruimte over voor grutto’s, kieviten en tureluurs om veilig te broeden en jongen groot te brengen. Dat stelt Vogelbescherming Nederland.

Uit onderzoek door marktonderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim 70 procent van de Nederlanders vindt dat het niet goed gaat met de natuur van ons boerenland.

Zorgen over boerenlandschap

De meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over het boerenlandschap, en 62 procent van de Nederlanders wil meer natuurvriendelijk geproduceerd voedsel. Mensen waarderen vooral de rust, weidevogels en de koeien in de wei en vinden dat de landbouw meer rekening moet houden met de natuur.

Weidetop over problematiek weidevogels

De onderzoekscijfers werden woensdag op de Weidetop in Amsterdam bekendgemaakt, waar boeren, natuurorganisaties en bedrijven bijeen kwamen om over de problematiek van weidevogels en de melkveehouderij te praten.

Voldoende natuur op platteland

De onderzoeksresultaten laten zien dat Nederlanders vooral naar de overheid en de boerenbedrijven kijken om te zorgen voor voldoende natuur op het platteland. Economische vooruitgang vinden ze belangrijk, maar de meerderheid van de Nederlanders vindt dat dit niet ten koste mag gaan van de natuur.

Markt voor natuurvriendelijk product

Vogelbescherming Nederland is blij dat het onderzoek laat zien dat er een markt is voor natuurvriendelijke producten. Volgens de natuurorganisatie zijn de zuivelbedrijven en supermarkten aan zet om te zorgen dat die producten ook daadwerkelijk in het winkelschap komen.

Beheer
WP Admin