Rundveehouderij

Nieuws 1311 x bekeken

Tesco betaalt meer voor melk voor kaas

Londen – De Britse supermarkt Tesco zal veehouders die melk voor kaasproductie leveren de hele winter een hogere prijs voor die melk betalen. Volgens Tesco worden met die prijs van 29,93 pence de productiekosten voor de boeren in ieder geval gedekt.

Tesco deed de toezegging tijdens een gesprek met de National Farmers Union en Farmers for Action.

De hogere melkprijs, omgerekend 40,7 cent, geldt voor de zeshonderd boeren die meedraaien in een zogenaamde pool. De leveranciers van de kaas, First Milk en South Caenarfon, hebben toegezegd de hogere prijs door te geven aan de boeren. Tesco en andere Britse supermarkten hebben al eerder een hogere melkprijs toegezegd voor de productie van verse melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.