Rundveehouderij

Nieuws

Schaap draagt recordhoeveelheid wol

Canberra - Een schaap dat vermoedelijk al vijf jaar niet was geschoren, is woensdag ontdaan van maar liefst ruim 40 kilo wol. Het dier, Chris, werd woensdag in de buurt van de Australische hoofdstad Canberra gevonden en moest speciaal worden verdoofd tijdens de scheerbeurt, omdat het anders door shock zou kunnen sterven.

De dierenbescherming schakelde voor dit klusje een prijswinnende schaapscheerder in, die er volgens de zender ABC drie kwartier over deed om het schaap van zijn vacht te ontdoen.

Het record in één scheerbeurt stond eerder op naam van het Nieuw-Zeelandse schaap Schrek, die vorig jaar 29 kilo wol leverde en daarna de toenmalige premier mocht ontmoeten en hoofdrolspeler in verschillende kinderboeken werd.

Of registreer je om te kunnen reageren.