Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

McDonald's test met bioburger McB

Berlijn - Het roer gaat mogelijk om bij McDonald's. De fastfoodketen uit de Verenigde Staten gaat van 1 oktober tot 18 november in Duitsland experimenteren met de biologische rundvleesburger 'McB'.

De uitbreiding van het menu is een volgende stap om McDonald's om te turnen in een 'modern en progressief hamburgerrestaurant'. Steve Easterbrook, de nieuwe baas van McDonald's, heeft dat als voornaamste doel gesteld voor zijn bedrijf.

Meer vraag naar natuurlijk eten

Er is wereldwijd steeds meer vraag naar meer natuurlijk eten. Ook de Duitsers - toch bekend om hun voorliefde voor worst en schnitzel - eten minder vlees en het aantal vegetariërs stijgt. De Duitsers zijn volgens McDonald's steeds meer bezig met hun gezondheid, dierenwelzijn en het milieu. Daar speelt de keten nu op in met de McB.

Scharreleieren

Dat de burger een bio-tintje krijgt, betekent dat de runderen waar ze van gemaakt worden, biologisch worden gehouden. Eerder deze maand besloten de 16.000 restaurants van McDonald's in de VS en Canada al te switchen van legbatterij- naar scharreleieren.

Laatste reacties

 • AD AKKERMANS

  Mc donald heeft zn tijd gehad. Gewoon weg ermee.

 • kleine boer

  mc drek

 • farmer135

  Gaan we toch lekker naar de burger-king

 • geen boer

  prima dat ze dit doen. Wanneer er vraag naar is, dan voorziet de markt hier vanzelf in. Persoonlijk denk ik dat het marketing-prietpraat is en het zo'n vaart niet loopt met de wérkelijke vraag, maar de markt heeft altijd gelijk.

 • maatje 1904

  denk dat er in het vlees toch al niet veel echt vlees in zit en de saus moet het geheel lekker maken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.