Rundveehouderij

Nieuws 1901 x bekeken

Krap 1 procent Duitse slachtkoeien drachtig

Berlijn - Het aantal koeien dat in Duitsland drachtig naar de slacht is gebracht, is na begin dit jaar genomen maatregelen aan de teruglopende hand. Toch bedraagt dit nog altijd 0,7 procent.

In 2013 en 2014 was het rond de 1 procent. Dat blijkt uit cijfers van vleesbrancheorganisatie Verband der Deutschen Fleischwirtschaft.

Drachtigheid vanaf zesde maand

In concrete cijfers ging het in de eerste krap acht maanden van dit jaar om 5.200 koeien. Daarbij gaat het overigens alleen om drachtigheid in de zesde maand en verder. De vleesorganisatie wijst er tevens op dat het de aanvoer van drachtige runderen bij de slachterijen niet kan verhinderen, maar alleen naar de leverancier kan terugkoppelen dat de koeien dragend waren.

Overeenkomst om drachtige slachtkoeien tegen te gaan

In de deelstaat Nedersaksen is tussen overheid en slachterij- en veetransportbranche een overeenkomst beklonken om het probleem nog sterker tegen te gaan. Het akkoord komt erop neer dat de slachterijen en vervoerders een schriftelijke garantieverklaring van de leveranciers moeten hebben dat de koeien niet drachtig zijn. Dat blijkt uit een woensdag door het landbouwministerie in Hannover uitgegeven mededeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.