Rundveehouderij

Nieuws 2940 x bekeken

Kalfsvleessector uit bestuur SKV

Zeist - Het bestuur van de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) moet volledig onafhankelijk worden. Deze eis heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economsiche Zaken) aan de vleeskalversector gesteld.

Die wil daaraan meewerken. De geloofwaardigheid van de SKV en die van haar werkzaamheden moeten absoluut geborgd zijn, stelt voorzitter Joop Atsma van de Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK). Maar als de bedrijfstak zelf verdere stappen zet, dan moet de overheid ook stappen zetten, met name door toestemming te geven voor Algemeen Verbindend Verklaringen (AVV's) voor besluiten van het bedrijfsleven. Atsma: "Als de overheid een sluitende zelfcontrole eist van het bedrijfsleven, wat ze doet, dan zou het gek zijn als het bedrijfsleven niet de middelen krijgt om die controle effectief te kunnen maken."

Of registreer je om te kunnen reageren.