Rundveehouderij

Nieuws 3855 x bekeken 3 reacties

Helft Britse melkveehouders wil stoppen

Londen – Bijna de helft van de Britse melkveehouders wil ermee stoppen. De overigen hebben meestal in ieder geval de uitbreidingsplannen in de ijskast gezet.

Dat blijkt uit een onderzoek onder de leden van de Royal Association of British Dairy Farmers RABDF. ''49 procent van onze leden ziet geen toekomst voor zichzelf als de prijzen de komende zes maanden op hetzelfde niveau blijven. Dat zou betekenen dat er in Groot-Brittannie maar zo'n 5.000 melkveebedrijven over blijven waarvan nog eens de helft te weinig vertrouwen heeft om op korte termijn te investeren. Dan hou je een sector over die niet voldoende kritische massa heeft terwijl de consument met een tekort aan Britse melk en zuivelproducten geconfronteerd wordt'', aldus vice-voorzitter Mike King van de RADBF.

Minder dan 10.000 melkveehouders

In februari meldde de National Farmers Union al dat het aantal melkveehouders in het land tot onder de 10.000 was gezakt. Volgens de RABDF zelf zijn er de afgelopen twaalf maanden nog eens 474 met melken gestopt. ''We verwelkomen de steun die enkele supermarkten ons willen geven door hun prijzen te verhogen, maar we blijven er toch bij alle winkeliers op aandringen om de boeren een eerlijke prijs voor hun melk te gunnen.''

Laatste reacties

  • agratax2

    Het probleem van te weinig melk van eigen bodem, zou in groter verband moeten voorkomen en voor meer producten. Het wordt tijd dat de burger maar vooral de overheden begrijpen dat de Vrije Wereld Markt geen voedselzekerheid betekent en ook niet dat buiten gebieden leefbaar een aantrekkelijk voor de recreant (burger) blijven.

  • farmerbn

    Denk dat boeren met een hoge hypotheek niet mogen stoppen van hun bank tenzij ze andere mogelijkheden hebben om de bankkosten te betalen zoals veel land voor akkerbouw. Dus je kunt wel stoer zeggen dat je wilt stoppen als de prijzen niet hoger worden maar dat is onjuist en stemmingmakerij. Melkfabrieken en supermarkten prikken daar makkelijk doorheen.

  • landboer

    Denk niet dat ze daar zulke hoge hypotheken hebben als hier!

Of registreer je om te kunnen reageren.