Rundveehouderij

Nieuws 2581 x bekeken 7 reacties

FrieslandCampina wil transport per trein naar China

Beijing - FrieslandCampina onderzoekt de mogelijkheid om zuivelproducten per goederentrein naar China te brengen. Dat zegt topman Roelof Joosten in het Chinese Engelstalige nieuwsblad The Global Times.

De treinroute loopt van Rotterdam via Moskou naar het in west-China gelegen Chongqing en zou een sneller alternatief bieden voor transport per schip.

In samenwerking met Chinese partner Huishan werkt de zuivelonderneming ook aan de introductie van een nieuw premium babyvoedingsmerk later dit jaar. Daarbij zijn er plannen voor de export van houdbare melk in verpakkingen van 250 milliliter richting China.

Naar verwachting stijgt de omzet van FrieslandCampina in China dit jaar door de grens van €1 miljard.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Zal Poetin wel heel enthousiast over zijn.

 • flyinghollander

  Waarom niet zuperboer?

 • koekalf8

  Waarom vanuit Rotterdam, er loopt ook een treinspoor langs de fabriek in Leeuwarden

 • fendt 305 LS

  Je moet het met een blusvliegtuig vervoeren.

 • Zuperboer

  @flyinghollander; De tussenhalte Moskou maakt je natuurlijk super chantabel. Als je de zaak (let op woordspeling) net an goed op de rails hebt dan kan hij te pas en te onpas de grenzen dichtgooien met alle gevolgen van dien.

 • farmerbn

  Er gaan heel veel containers van China naar Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Die containers moeten allemaal met gewicht weer terug omdat anders de boot omligt. Vracht die verplicht terug moet ,kan niet duur zijn dus we moeten beter onderhandelen met de reders.

 • el

  Linke handel!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.