Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina wil helpen mest tot waarde te brengen

Amersfoort – In de komende jaren mag van FrieslandCampina verwacht worden dat de zuivelonderneming met concrete toepasbare oplossingen komt om mest tot waarde te brengen.

Dat stelt de nieuwe topman van FrieslandCampina Roelof Joosten in de Agrarische Schouw, een magazine uitgegeven ter gelegenheid van de gelijknamige vakbeurs aankomende donderdag in het Friese Joure.

"Mest is dan wel niet de directe business van FrieslandCampina, maar wel van onze leden-melkveehouders. Wij hebben veel kennis in huis hieromtrent", zegt Joosten. Hij noemt als voorbeeld het Nederlandse aardgasnetwerk dat gebruikt zou kunnen worden om mest tot waarde te brengen.

Positie in België herzien

Verder daagt de nieuwe CEO van FrieslandCampina concullega's uit om de prestaties van zijn zuivelonderneming te evenaren. Bij grote verschillen in resultaat wordt samen optrekken als zuivelaars, in het belang van de totale melkveesector, volgens hem lastiger.

Opvallend is verder dat hij overweegt de positie van FrieslandCampina in België, waar de zuivelonderneming met eigen leveranciers werkt, 'serieus te herzien' als de voorgestelde staatssteun op de melkprijs daar doorgang vindt. Joosten is duidelijk: "Zuivel moet zich vormen naar de wetten van de markt."

Of registreer je om te kunnen reageren.