Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina mag Fabrelac overnemen

Amersfoort - FrieslandCampina heeft officieel toestemming gekregen om het Belgische Fabrelac over te nemen. Het bedrijf produceert vooral mozzarella-kaas, een nieuw marktsegment voor FrieslandCampina.

Voor FrieslandCampina is het interessant omdat het een groeiend marktsegment is met betere marges dan gewone foliekaas.

Fabrelac zette vorig jaar voor €44 miljoen om, wat betekent, dat het bedrijf op minder dan halve kracht draaide. Het heeft namelijk een capaciteit van 30.000 ton, terwijl mozzarella ongeveer €3,00 per kilo noteerde. De gerapporteerde omzet van €44 miljoen duidt op een productie van minder dan 15.000 ton. Het bedrijf produceerde vorig jaar ook saladekaas, wei-ingrediënten en room. Fabrelac noteerde over 2014 een verlies van bijna €2 miljoen.

Toestemming nodig van Bundeskartellambt

Voor de fusie moest toestemming worden aangevraagd bij het Duitse Bundeskartellamt. Deze instantie legt de lat hoog voor bedrijven die willen fuseren of anderen willen overnemen. De toestemming is afgekomen per 14 augustus. Bij de Belgische en Nederlandse mededingingsautoriteiten hoefde geen toestemming te worden aangevraagd. FrieslandCampina leverde al enige tijd melk aan Fabrelac.

Of registreer je om te kunnen reageren.