Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Duitsers kopen meer kaas

Berlijn - De Duitse kaasconsumptie is in de eerste zeven maanden van dit jaar met 2,9 procent gestegen. Dit meldt de Duitse Zentrale Milchmarkt Bestattung (ZMB).

In juli lag de verkoop zelfs 3,8 procent hoger dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Ook de boterverkopen laten een lichte stijging zien. Het segment gemengde smeerbare vetten is een duidelijke groeimarkt in Duitsland. Daar wordt een plus van 12,5 procent gezien, terwijl de verkoop van margarines juist afneemt. Ook het zogenaamde witte segment met yoghurt, kwark en consumptiemelk blijven de consumentenaankopen dalen. Het gehele segment liet een daling zien van 1,4 procent terwijl de verkoop van biologische melk zelfs met 4,6 procent afnam.

Laatste reacties

 • T@deler

  <em>'Zentrale Milchmarkt Bestattung'  ....RIP</em>

 • ...............

  Las vanmorgen in de krant dat er 800.000 'Duitsers' bijkomen, dus dat gaat helemaal goedkomen.

 • jan123123

  ben nu 'n paar maand in duitsland maar vind de kaasprijs goedkoper dan in Nderland.

  kocht onlangs edammerkaas; De duiste vrouw vroeg: dat koopt u ook in nederland ?
  IK zei: Nee want de edammer kaas wordt door de nederlanders allemaal verkocht aan duitsland:)

 • info104

  Volgens mij moeten we zelf de kaas aan de man brengen , de fabriek doet ze weg voor 2á3,= euro per kg. en in de winkel betalen we 8 tot 13.= euro per kg. We kunnen beter onze eigen kaas in een vitrine aan de weg te koop zetten voor 5 euro per kg. dan hebben wij een goede prijs en de burger heeft ze voor het halve geld in de tas. Dan gaat die burger ook zeker meer kaas eten, want dat zie je ook als er aanbiedingen zijn dan word er opeens meer verkocht. Gewoon naast de eieren ook een kaas en boter automaat aan de weg zetten. Trouwens zie je die automaten steeds meer , en kan je er van alles in plaatsen ,vooral ook groenten waar in de winkel hoge marges op zitten. Gat in de markt misschien voor sommigen van ons.

Of registreer je om te kunnen reageren.