Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Duits overleg over kwaliteitseisen weidemelk loopt spaak

Berlijn - De Duitse zuivelindustrie en consumentenbelangenbehartiger Verbraucherzentrale Bundesverband (VZBV) zijn het niet eens kunnen worden over de opstelling van een door een onafhankelijke instantie te controleren kwaliteitsstandaard voor weidemelk. De partijen hebben het begin vorig jaar begonnen overleg daarover zonder resultaat afgebroken, meldt VZBZ.

Laatstgenoemde organisatie vond dat er eenduidige kwaliteitscriteria hadden moeten komen, omdat voor weidemelk meer moet worden betaald zonder dat de consument in één opslag kan zien waarom. De zuivelaars, vertegenwoordigd door het Milchindustrie-Verband (MIV), waren echter volgens de consumentenorganisatie niet in staat  de door haar gestelde kwaliteitseisen te garanderen. Daarbij ging het vooral om de eis dat de koeien het hele zomerseizoen van april tot oktober in de wei zouden moeten staan. Het MIV kan alleen waarborgen dat de koeien gedurende 120 dagen minstens 6 uur per dag in de wei staan. Ook aan de eis transgeenvrij voer kon MIV niet voldoen, aldus VZBV.

Eén reactie

  • vandenbrand

    en dan voor de prijs gelijk aan, biologische melk of er kort er tegen aan????? maar niet met een cent meer dan gangbare melkprijs in het riet sturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.