Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Dierenartsen onvoldoende bekend met PBB-protocol

Amersfoort - Dierenartsen voeren het Periodiek BedrijfsBezoek (PBB) niet altijd even serieus uit.

Dat schrijft Petra Kock, manager Dairy Quality and Development bij FrieslandCampina in het blad Tijdschrift voor Diergeneeskunde. In het artikel onderstreept ze het belang van een goed uitgevoerd PBB. Met een goed uitgevoerd PBB kan de borging van de kwaliteit en productiewijze aangetoond worden.

Qlip heeft in 2015 een steekproef onder geborgde rundveedierenartsen uitgevoerd over de uitvoering van het PBB en hierover gerapporteerd aan het College van Belanghebbenden (CvB). Duidelijk was dat dierenartsen over het algemeen PBB goed uitvoeren, maar vaak onvoldoende op de hoogte zijn van de inhoud van het PBB-beoordelingsprotocol. Naar aanleiding van deze rapportage beraadt het CvB zich over het vervolg van deze pilot. Dit vormde de aanleiding om de dierenartsen via het artikel vanuit de zuivel nog eens op het belang van een juist uitgevoerd PPB te wijzen.

Laatste reacties

 • tinus888

  bij fc zijn er zat die het ook niet weten,maar vooruit petra is weer ff zoet

 • haam

  De dierenarts beperkt zich tot de hoofdzaak en de qlip tot bijzaken dat is het verschil. En wie controleert de controleur qlip want die maakt de meeste fouten van allemaal .

 • kieft

  conclusie :pbb wordt goed uitgevoerd maar dierenartsen zijn onvoldoende op de hoogte over de inhoud van het beoordelingsprotocol.
  Wat wil je nu eigenlijk zeggen Petra?

Of registreer je om te kunnen reageren.