Rundveehouderij

Nieuws 1131 x bekeken

Standard & Poor's schikt voor bijna €15 miljoen met Parmalat

Parma – Kredietbeoordelaar Standard & Poor's betaalt zuivelonderneming Parmalat €14,5 miljoen om tot een schikking te komen. Genoemde partijen zijn al tien jaar in een rechtszaak verwikkeld.

Beleggers verloren in 2003 massaal hun vertrouwen in het Italiaanse zuivelconcern. Het bedrijf stortte, bij een schuld van €14 miljard, eind 2003 in elkaar. Het vertrouwen leek vooral verdwenen nadat de kredietwaardigheid van het zuivelconcern aan de kaak werd gesteld door het gerenommeerde ratinginstituut Standard & Poor's. Die stelde zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van Parmalat tot tweemaal toe naar beneden bij. Officieel kregen de aandelen van het concern de status van junk bonds (uitschot).

Standard & Poor's bekent geen schuld aan de ineenstorting van Parmalat, maar lijkt met deze schikking een punt achter de zaak te willen zetten. Parmalat maakte destijds een doorstart en is sinds 2011 in handen van het Franse Lactalis. In eerste instantie eiste de zuivelonderneming van Standard & Poor's een schadevergoeding van meer dan €4 miljard. Met de schikking ziet Parmalat af van verdere juridische stappen tegen de kredietbeoordelaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.