Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Nederlandse melkaanvoer zakt terug na piek in mei

Brussel - De melkaanvoer loopt sinds een piek in mei overal in de EU terug. Dit blijkt uit gegevens van de Europese Commissie tot en met juni.

In Nederland is de aanvoer van mei op juni met ongeveer 2 procentpunt gedaald. Daarmee ligt de totale aanvoer nog wel fors boven die in dezelfde periode van het vorige jaar. Gerekend vanaf april is de totale melkaanvoer in Nederland met 6 procent gestegen.

Ierland koploper

Koplopers qua aanvoerstijging zijn Ierland, Luxemburg en Hongarije, met plussen van achtereenvolgens 12,3 procent, 9,4 en 6,4 procent. Nederland komt op de vierde positie.

In acht landen liep de aanvoer terug, waaronder in Oostenrijk. Het sterkst was de teruggang van de melkaanvoer in Roemenië en Estland. Daar worden dalingen geregistreerd van achtereenvolgens 8,5 en 5,1 procent. Estland heeft net als de andere Baltische landen en Finland veel last van de Russische invoerstop. De Franse melkproductie bleef vrijwel stabiel, Duitsland en Groot-Brittannië noteerden plussen van ruim 2 procent. Polen gaf een plus op van 3,5 procent.

De gemiddelde EU-aanvoer sinds april steeg met 0,8 procent.

Laatste reacties

  • E-Link

    Heb je <span style='text-decoration: underline;'>weer</span> die lelijke foto er bij!! Pak een koe met een fatsoenlijk, geschoren uier of GEEN foto!!

  • Schraar

    Helemaal mee eens E-link.

Of registreer je om te kunnen reageren.