RundveeNieuws

NVWA deelt waarschuwingen uit

Den Bosch – De NVWA heeft een aantal inzenders van de vleesveekeuring in Enter op 30 juli een officiële waarschuwing gegeven.

Deze waarschuwing betreft het overtreden van vervoerregels. Een aantal inzenders had namelijk meer dan 65 kilometer gereden en in dat geval moet de vervoerder een officieel certificaat voor dat diertransport hebben.

Ontheffing voor NVM

De voorzitter van de federatie vleesveestamboeken in Nederland, Guus Laeven, heeft de NVWA inmiddels gevraagd om voor de NVM (Nationale Vleesvee Manifestatie) in Zwolle collectieve ontheffing voor deze transportregel te verlenen. Dit omdat veel vleesveehouders wel willen voldoen aan de wettelijke regels, maar dit niet voor 17 oktober, de datum van de NVM, voor elkaar kunnen krijgen.

€1.500 boete

De NVM-organisatie vreest nu dat veehouders zich niet hebben ingeschreven voor deelname omdat hen een boete van €1.500 boven het hoofd hangt. Daarbij speelt de vraag ook mee of deelname aan de NVM als economische activiteit moet worden beschouwd. Veel deelnemers zijn hobby-houders zonder inschrijving bij de KvK. Het betreft dan geen bedrijfsmatig vervoer.

De NVWA heeft nog niet gereageerd op de vraag van de voorzitter.

Beheer
WP Admin