Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

NVWA deelt waarschuwingen uit

Den Bosch - De NVWA heeft een aantal inzenders van de vleesveekeuring in Enter op 30 juli een officiële waarschuwing gegeven.

Deze waarschuwing betreft het overtreden van vervoerregels. Een aantal inzenders had namelijk meer dan 65 kilometer gereden en in dat geval moet de vervoerder een officieel certificaat voor dat diertransport hebben.

Ontheffing voor NVM

De voorzitter van de federatie vleesveestamboeken in Nederland, Guus Laeven, heeft de NVWA inmiddels gevraagd om voor de NVM (Nationale Vleesvee Manifestatie) in Zwolle collectieve ontheffing voor deze transportregel te verlenen. Dit omdat veel vleesveehouders wel willen voldoen aan de wettelijke regels, maar dit niet voor 17 oktober, de datum van de NVM, voor elkaar kunnen krijgen.

€1.500 boete

De NVM-organisatie vreest nu dat veehouders zich niet hebben ingeschreven voor deelname omdat hen een boete van €1.500 boven het hoofd hangt. Daarbij speelt de vraag ook mee of deelname aan de NVM als economische activiteit moet worden beschouwd. Veel deelnemers zijn hobby-houders zonder inschrijving bij de KvK. Het betreft dan geen bedrijfsmatig vervoer.

De NVWA heeft nog niet gereageerd op de vraag van de voorzitter.

Laatste reacties

 • lepercheron 46

  gelijke monniken, gelijke kappen, Waarom moet een handelaar wel een certificaat  en een vergunning hebben en een veehouder niet.

 • schoenmakers1

  waarom moeten we hier wel een certificaat hebben en in heb buitenland niet, het is toch een europa

 • geen boer

  nou nou, Nederland is veel een stukje veiliger....

 • geen boer

  veel=weer

 • a.t.herwijnen

  Hoezo ontheffing! Iets is goed of iets is fout. Lijkt mij zo wie zo dat de inzenders van de keuring hun dieren op en top vezorgen. Weg met die onzinnige regel en de europese standaard aanhouden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.