Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Melk zonder koeien in de maak

San Francisco - Melk zonder koeien. Dat is wat Muufri, een start-up in Silicon Valley, van plan is te maken. Op de universiteit van het Ierse Cork zijn onderzoekers er druk mee bezig.

Bij de productie zou tot 65 procent minder broeikasgas worden uitgestoten dan bij traditionele koemelkproductie. Daarnaast heeft de technologie minder energie, water en land nodig.

Chemische structuur melk namaken


Melk heeft, zo verklaart Muufri, een eenvoudige chemische structuur, waardoor het product goed kan worden nagemaakt. De melk is lactose- en cholesterol-vrij. 75 procent van de wereldbevolking is lactose-intolerant, melden de onderzoekers op Dailymail.co.uk, voor deze mensen is er nu ook melk. Deze melk zou ook helpen tegen artrose. De onderzoekers willen onze afhankelijkheid van dieren verlagen.

Koeloze melk binnen drie jaar op de markt

De eerste melk zal binnenkort klaar zijn; het is de bedoeling om het binnen drie jaar op de markt te brengen. Muufri claimt dat over honderd jaar alleen nog maar chemische melk gedronken zal worden.

Eigen melk thuis mengen

De Muufri-melk is een samenstelling van proteïnen en vetzuren die worden gemaakt door genetisch gemodificeerde gistcellen met koeien-DNA. Hieraan voegt de 'start-up '-stoffen als calcium en kalium toe. Vervolgens emulgeren ze het mengsel tot een lactosevrije melk. Het ultieme doel van Muufri is een doe-het-zelf-pakket te maken waarmee de consument zijn eigen melk kan mengen.

Laatste reacties

 • Klaasvaak

  Chemische melk 

  Klinkt heel ongezond.

  Dus we krijgen plantaardige brandstoffen en chemische melk.

  De aarde zal blijven bestaan. De mensheid niet ;-)

 • ...............

  Zong het 'Klein orkest' niet het liedje: <em>Over honderd jaar zijn we allemaal dood. en jij ook.</em>

Of registreer je om te kunnen reageren.