Rundveehouderij

Nieuws 6269 x bekeken 9 reacties

Lidl wil eigen ijsfabriek bouwen

Übach-Palenberg – Supermarktketen Lidl wil een eigen ijsfabriek bouwen vlakbij het Duitse Aken. Dat meldt tijdschrift WirtschaftsWoche. De discounter zou klaar zijn met leveringsproblemen bij de Duitse zuivelonderneming DMK.

De nieuwe fabriek, die tussen de €200 miljoen en €250 miljoen gaat kosten, moet verrijzen in Übach-Palenberg. Lidl verkoopt in Europa jaarlijks voor zo'n €300 miljoen aan ijs onder eigen merk. Met tien productielijnen moet Lidl voldoende ijs kunnen produceren ter waarde van minstens twee derde van deze omzet. De fabriek zou voor zomer 2017 in productie moeten zijn.

Het is niet de eerste keer dat Lidl het heft in eigen handen neemt. Eerder startte de supermarktketen al met de eigen productie van mineraalwater, limonade, chocolade en brood.

Laatste reacties

 • Gerd

  gisteren Lidl wil dat de prijs van de melk niet verder te verminderen - kan alleen maar betekenen dat ze willen de waarde in de melk zelf te grijpen

 • farmerbn

  Ze kunnen dus hun ijsleverancier niet genoeg uitknijpen. Laat ze trouwens maar doen, weten ze later precies dat uitknijpen veel makkelijker gaat dan produceren.

 • Gullef

  laat ze dan ook de koeien gaan melken hebben ze alles in eigen hand

 • ed12345


  Luitjs Aken is niet zo ver van de nedelandse grens met een beetje mazzel heeft de nederlanse melkproducent er een klant bij

 • ed12345


  Sorry moet natuurlijk luitjes zijn

 • agratax2

  @ed12345. Wie zegt dat er melk in hun ijsjes verwerkt wordt? Als het goedkoper is om -kunstmelk- te verwerken zullen ze het niet laten.

 • agro1

  niet zo erg, 'kunstmelk' moet ook gemaakt worden. als ze het maar vermelden, dan kopen of niet. zou uitkomst zijn voor mensen met koemelkallergie. ondanks dat er lieden zijn, die in de ontkenningsfase verkeren, dat bestaat echt!!!! ik ken er enkelen, die dat hebben en het is geen vreugde. niet de bedoeling om zuivel te verketteren, daarvoor is het veel te lekker, mits niet al te zwaar gedanoniseerd. feed the world and starve.

 • PIETER123

  Dan wordt het nu tijd om te vragen om welk percentage echte melk er nog in zit.
  En vooral voor de Nederlandse markt of er ook weide melk is verwerkt. en anders een andere super voor ijs.(is er naast bio-ijis wel weide melk ijs in de supers?)
  Er staat ook ergens een uitbeen fabriek van Mc Donals in Duitsland waar bevroren vlees wordt verwerkt waarbij de herkomst ook niet duidelijk is.Over een aantal jaren ook melkpoeder uit verwegistan?

 • agro1

  nieuw zeeland is een grorte, wereldwijde leverancier.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.