Rundveehouderij

Nieuws 2941 x bekeken 2 reacties

'Interventie zuivel mogelijk verlengd'

Brussel - De Europese Commissie zal de interventieregeling voor de zuivel ook na 30 september mogelijk open houden.

Europees landbouwcommissaris Phil Hogan zegt dat hij dat overweegt. Door de verlenging van de regeling voor de opslag en opkoop van zuivelproducten kan de zuivelmarkt worden ontlast. Hogan zegt in antwoord op vragen van het Europees Parlement dat hij daarmee continuïteit wil bewerkstelligen in het huidige vangnet voor de zuivel.

Nederlandse zuivel in opslag

Begin deze maand was in de Europese Unie 124.557 ton boter en 42.752 ton mageremelkpoeder opgeslagen met steun van de Europese Unie. Daarvan komt 3.821 ton mageremelkpoeder en 51.319 ton boter voor rekening van de Nederlandse zuivel. Via interventie is 4.246 ton mageremelkpoeder van de markt gehaald, waarvan het merendeel in België (1.800 ton).

Uitzonderlijke maatregelen

Hogan zegt dat de  Europese regelingen uitzonderlijke maatregelen zijn, om de Europese zuivelmarkt enigszins te ontlasten. De belangrijkste oorzaak van de huidige situatie is het gevolg van een overaanbod op de wereldmarkt en en minder grote wereldwijde vraag, aldus Hogan.

Laatste reacties

  • tonny60

    kunnen ze later weer met grote winst verkopen en zo de stijging van de melkprijs na de crisis aflakken...............

  • geen boer

    Hoi Tonny, beter nog: jij kunt dat ook doen!
    1698 euri per ton aftikken en later weer met grote winst verkopen. Gouden handel!

Of registreer je om te kunnen reageren.