Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Fonterra: melkprijs Australië te hoog

Brisbane – Melkveehouders in Australië ontvangen momenteel een te hoge melkprijs. Dat zegt Fonterra-topman Theo Spierings in de Sydney Morning Herald.

In Australië betalen de meeste zuivelbedrijven, inclusief het Nieuw-Zeelandse Fonterra, een melkprijs van rond de 28 cent per kilo melk (omgerekend bij 4,4 procent vet en 3,2 procent eiwit). Trendsetter is het Australische Murray Goulburn, maar andere zuivelbedrijven zijn niet achtergebleven.

Volgens Spierings reflecteert deze melkprijs niet de huidige slechte situatie op de wereldmarkt. Van de Australische zuivel gaat 40 tot 50 procent de grens over. Volgens Spierings is het niet zo moeilijk om uit te rekenen waar de melkprijs in Australië zich nu zou moeten bevinden. Toch noemt hij geen bedrag. Melkveehouders in Nieuw-Zeeland ontvangen een melkprijs van omgerekend rond de 17,5 cent per kilo.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    wat zou het salaris van een werknemer in afrika zijn, zou hij dat ook vergelijken met zijn salaris om er van uit te gaan of het te hoog is

  • Schraar

    Schandalige opmerking van Spierings. Waar bemoeit hij zich mee.
    Als de Australische fabrieken dit kunnen betalen moeten ze dit zeker doen. Misschien meer toegevoegde waarde producten dan Fonterra?

Of registreer je om te kunnen reageren.