Rundveehouderij

Nieuws 2739 x bekeken 2 reacties

Experts voorzien slechte Duitse snijmaisoogst

Bonn - Van de (snij-)mais in grote delen van Duitsland komt weinig terecht. Dat constateert teeltbevorderingsorganisatie Deutsches Maiskomitee (DMK).

"De weersomstandigheden laten nu al duidelijk zien dat met duidelijke opbrengstverliezen rekening moet worden gehouden", aldus het comité in zijn oogstprognose van half augustus.

Eerst koud en vochtig, later droog

In het noorden en zuiden van Duitsland hebben vochtigheid en koude in de eerste fase van het seizoen geleid tot geringe plantenhoogtes en ondergemiddelde ontwikkeling. Elders, waaronder ook in het zuiden, heeft het nijpende gebrek aan neerslag voor groeiproblemen gezorgd.

'Snel afrijping controleren en gaan oogsten'

Met het oog op deze extreme groeiomstandigheden roept DMK de telers ertoe op "per omgaande de afrijping van de bestanden te controleren, om bijkomende opbrengstverliezen als gevolg van een verminderde voerkwaliteit op grond van te hoge drogestofgehaltes in de maiskuilen te vermijden. Met name door droogte beschadigde bestanden met verminderde of ontbrekende kolfvorming zouden snel moeten worden geoogst."

Voor deze bestanden komt de voor de tweede helft van deze maand augustus verwachte neerslag te laat, meent het comité.

Ook ramingen korrelmais omlaag

Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) schroefde vorige week zijn oogstraming voor de korrelmais ook flink terug: naar 3,9 miljoen ton tegen 4,6 miljoen ton in de raming van juli.

Laatste reacties

  • landboer


    Dus de mais wordt duur!

  • yupo


    geen prijs opdrijvingen creeeren  hier is allemaal mais genoeg valt allemaal best mee die percelen waar de bemesting en en de grond doorlatend heid goed is is de mais naar de regen echt veel bij getrokken misschien wel wat minder kwantiteit maar de kwaliteit kan weleens heel goed zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.