Rundveehouderij

Nieuws 1242 x bekeken

Eerste aanmeldingen uiergezondheidsprijs binnen

Deventer – De inschrijving voor de Uiergezondheids Awards is al enige tijd geopend en de eerste aanmeldingen zijn ook al binnen.

Maar om uit een breed aanbod te kunnen kiezen worden bedrijven, dierenartsen en/of instellingen nogmaals aangespoord om melkveehouders voor te dragen voor nominatie voor deze Award.

Bijzondere prestatie verrichten

Voor te dragen melkveebedrijven moeten dan een bijzondere prestatie hebben verricht op gebied van uiergezondheid. Aanmelden kan op www.gddiergezondheid.nl/uga. De prestatie op het melkveebedrijf moet verricht zijn in 2014 (en begin 2015). Daarbij valt te denken aan flink verlagen van het celgetal, verminderen van het aantal gevallen klinische mastitis of succesvolle resultaten met selectief droogzetten. Ook veehouders die op innovatieve wijze met uiergezondheid in de weer zijn geweest kunnen worden aangemeld.

Drie winnaars

Aanmelden voor nominatie kan tot uiterlijk 10 september. Na aanmelding volgt selectie en mogelijk een nominatie. De Gezondheidsdienst voor Dieren zal de namen van de genomineerden in september via haar website bekend maken, evenals de namen van de voordragers. De genomineerde bedrijven worden vervolgens bezocht en uiteindelijk zullen drie melkveehouders de Uiergezondheids Award winnen.

Congres Gezonde Melkveehouderij

Die drie winnaars ontvangen gratis toegang voor twee personen voor het Congres Gezonde Melkveehouderij op 10 november in het IJsseldelta Stadion in Zwolle, waar de prijzen uitgereikt worden. Bovendien ontvangen deze bedrijven € 500 en een muurplaquette.

Of registreer je om te kunnen reageren.