Rundveehouderij

Nieuws 2269 x bekeken 2 reacties

Duitse melkveehouders plannen acties

Bayreuth - BDM, de Duitse bond van melkveehouders, heeft acties aangekondigd van 24 augustus tot en met 1 september. Boeren zullen door heel Duitsland in vier optochten rijden.

BDM meldt op zijn website dat het gaat om het informeren over de catastrofistische situatie van de melkveehouders in de verschillende regio's van Duitsland en het tonen van de verliezen die veroorzaakt worden door de passiviteit of zelfs weigering van de minister van Landbouw Christian Schmidt (CSU) om iets aan de situatie van de boeren en het hele platteland te doen.

Huidige acties gaan door

De rit zal met een grote rally op Odeonsplatz in München eindigen. Daarnaast gaan de boeren door met de huidige acties, zoals het ontsteken van vuren in bergen stro en er zullen spontane acties georganiseerd worden.

Laatste reacties

  • gertke

    In Duitsland hebben ze nog UNSERE landwirtschaft,dat is hier wel anders....

  • @meelmuisje

    Nou, gertke, daar zijn ze in dit gedeelte van Duitsland nog niet achter hoor :-) Als hier een boer aardig doet dan mot ie wat van je. De jaloezie is hoog en elkaar negeren is normaal. Het wantrouwen naar elkaar overheerst, pas in situaties als deze word gegroepeerd maar zodra het beter gaat zijn ze het 'Wir'(NL: wij) snel vergeten. 'Hopen dat de buur failliet gaat en zich dan in alle bochten wringen om het land in bezit te krijgen, ook al kunnen ze het zich niet veroorloven' zei een medewerker van de melkfabriek laatst tegen me

    Gisteren nog een 'leuk' voorbeeld gehoord....Of registreer je om te kunnen reageren.