Rundveehouderij

Nieuws

Britse supermarkt betaalt meer voor melk

Londen – De Britse supermarkt Asda, de tweede van het land, verhoogt de melkvergoeding voor de boeren naar 28 pence (momenteel 39,3 cent) per liter. Dat is nog altijd minder dan de huidige kostprijs voor melk, die rond de 30 tot 32 pence ligt, maar wel een paar centen meer dan wat de meeste Britse melkveehouders nu voor hun melk vangen.

Acties melkveehouders

De aankondiging volgt op acties van melkveehouders in verschillende supermarkten. In twee filialen van Asda werden daarbij ook enkele koeien mee naar binnen geloodst. Asda stelt nadrukkelijk dat de hogere inkoopprijs voor melk via zijn leverancier Arla UK wel direct bij de betrokken veehouders terecht moet komen. De winkelprijs voor melk gaat niet omhoog zodat de supermarkt de extra kosten voor eigen rekening neemt.

NFU is tevreden

De National Farmers Union is tevreden 'dat Asda zich het lot van de melkveehouderij aantrekt'. Voorzitter Meurig Raymond hoopt wel dat de supermarkt er voor kan zorgen dat de extra centen zo snel mogelijk bij de boeren terecht komen omdat de actuele nood hoog is.

Of registreer je om te kunnen reageren.