Rundveehouderij

Nieuws 4070 x bekeken 15 reactieslaatste update:4 aug 2015

Britse boeren kopen melk supermarkt op

Bude – Een aantal Britse melkveehouders heeft in twee lokale filialen van supermarkt Morrisons alle melk opgekocht. Ze protesteren daarmee tegen de lage prijs die Morrisons voor hun melk rekent.

De supermarkt heeft al enige tijd melk in de aanbieding voor 74 pence voor een plastic container met 4 pints. Dat is omgerekend net 46 eurocent per liter.

'Melk als lokmiddel voor klanten'

Morrisons heeft inmiddels laten weten dat het geen verdere 'kostprijsverlagingen' van zijn melkleveranciers zal accepteren. ''Er is geen enkele reden om melk als lokmiddel voor de klanten te gebruiken terwijl wij als melkveehouder de productiekosten niet eens vergoed krijgen'', aldus een woordvoerder van de actievoerende boeren in Bude in Cornwall.

Laatste reacties

 • farmerbn

  In Frankrijk lopen de boeren met die flessen gewoon de winkel uit en moet je blij zijn dat je er geen kipper mest voor terugkrijgt.

 • Jaap39

  Vindt ik prima acties! De supermarkt gaat direct nieuwe bestelling plaatsen.  En vaak een extra portie om weer in te lopen op de vorige dag. 
  Extra vraag creëren, maar dan op grote schaal, liefst in combinatie met de melk een week niet aan fabriek leveren zal snel oplossing bieden.

 • Zuperboer

  De kop van dit artikel is juist maar bevat een woord teveel namelijk: melk. Het was een doorbraak geweest als boeren de laatste schakel in de kolom gingen opkopen of daarin penetreren. Het zou bv. voor FrieslandCampina en haar leden een stap voorwaarts zijn om aandelen/opties van supermarktketens te verwerven. Dit zou een nieuwe stap in de historie van de cooperatie zijn teneinde de fase van klagen achter zich te kunnen laten  en weer als ondernemers op te trekken. Als er dan toch geld in de cooperatiefondsen achter blijft ga het dan ook produktief inzetten.

 • Koen Franken

  Laat dan gewoon ALLEMAAL maar dan ook massaal de melk voor 1 week maar in de kelder lopen , pas dan toon lef .

 • tonny60

  Arie Manders,dat is een veeeel beter idee.Je bent toch gek om eerst de melk weg te geven voor wat een gek er voor geeft om het dan later terug te kopen

 • krulsaart

  je hoeft alleen maar te zorgen dat de melk niet opgehaald kan worden...

 • veldzicht

  Arie Manders#4, daar schiet je wat mee op,8% van de melk gaat maar in het melkpak en voor de rest zijn er nog zat voorraden.

 • koestal

  Goede actie van de Britse melkveehouders !

 • W Geverink

  Het is slimmer om een manier te bedenken waarop de melk die de prijs bederft niet geproduceerd wordt...

 • koestal

  #9 W.Geverink ,een vracht mest voor de deur van de supermarkt die met melk stunt. Er zit toch al een luchtje aan !

 • tikka


  Duurder terugkopen dan waar je zelf voor verkoopt en ondertussen gewoon doorproduceren?? Ik ben geen econoom maar mijn boerenverstand zegt dat je op deze manier armer word.

 • W Geverink

  Wat een gedoe zeg. Iedere keer weer naar de stad met een vracht mest en de melk opkopen die ze zelf met verlies hebben verkocht? En al die ellende omdat jullie zo graag meer melk willen produceren dan winstgevend kan worden afgezet. In Canada is zuivel net als andere voedingsmiddelen regelmatig in de reclame maar er wordt nooit gestunt met melk.

 • bert bert

  Heeft toch geen zin jongens ,de melk opkopen in de suppermarkt.Blokeer de melkerijen en laat een week de melk in de mestput ,dan ben je boer en dan krijg je meer ,nu lachen ze je uit als domme boer

 • landboer


  Het was zo simpel.....

 • veenboer

  AL DIE EIKELS DIE GROTER ALS DE BUURMAN WILLEN ZIJN , HEBBEN DIT VEROORZAAKT, NU MAAR HOOPEN DAT DEZE ALS EERTSE OMVALLEN, EEN KEER BELEG OP JE BROOD IS TOCH ZAT!!!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.