Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Brazilië wil top vleesproducent worden

Brasilia - Brazilië denkt over vijf jaar de grootste rundvleesproducent in de wereld te kunnen zijn. Daarvoor moet het land nog wel even de Verenigde Staten voorbij.

Ook Australië is een geduchte concurrent, maar daar is waterbeschikbaarheid steeds meer een probleem, zo zei Fernando Sampaio, voorzitter van het Braziliaans genootschap van Exporteurs.

Sinds 2000 is de rundvleesexport ruim verzevenvoudigd. Daarbij is Europa het belangrijkste continent voor afzet en is Rusland de grootste koper. Cijfers tonen dat de vleesindustrie een belangrijke rol speelt in Brazilië gezien het feit dat er zo'n 7 miljoen mensen in werkzaam zijn.

Laatste reacties

  • agratax2

    Brazilie wil de grootste vleesexporteur ter wereld worden. Ze denken kennelijk dat hun mooie klimaat met droge pampa meer water heeft dan Brazielie en de VS, beide landen waar zich dramatische water tekorten  manifesteren. Hoe lang houdt Brazielie het vol om zonder kleerscheuren een dergelijke water verslindende productie tak te kunnen uitbreiden? Leren we als mensen dan nooit van de fouten van anderen en lopen we terwille van het eindeloze geloof in geld in dezelfde val? Laten we ter ere van een leefbare aarde de Vrije Markt voor levensmiddelen beteugelen en daar produceren waar het klimaat (regenval) het meest geschikt is en niet daar waar de grond goedkoop is en de menselijke arbeid niet duur. De Handel wil alleen zichzelf verrijken ookal gaat dat ten koste van de leefbaarheid van de aarde bestemt voor hun kinderen, zij zijn technocraten en denken de hele wereld naar hun hand te kunnen zetten.

  • mtseshuis

    waarvan akte, helemaal mee eens @Agratax2

Of registreer je om te kunnen reageren.