Rundveehouderij

Nieuws 4560 x bekeken

Boeren-Radler: eenderde melk, tweederde bier

Zelhem - Het ruikt naar melk en het smaakt naar bier: de boeren-Radler, bedacht door Zelhemmer Arjan Berendsen.

Eenderde dagverse melk en tweederde bier levert een wit schuimend drankje op, dat afgelopen weekend op de Summer Party op de Markt in Zelhem is gepresenteerd door de horeca. Ellen Berntsen, van Ellens Restaurant in Zelhem, kreeg leuke reacties. "Wij zijn gek op streekproducten en we weten van de melkplas. We vonden het leuk om de boeren-Radler te presenteren, als grap. We hebben ongeveer een pak of drie, vier melk leeggeschonken."

Wel Grolsch

Of het drankje gebrouwen gaat worden weet Berntsen nog niet, er zijn nog geen brouwers benaderd. "Het moet dan wel Grolsch zijn." Berntsen neemt nog contact op met de organisatoren van de Zwarte Cross om de boeren Radler daar komend jaar te schenken.

Of registreer je om te kunnen reageren.