Rundveehouderij

Nieuws 2398 x bekeken

Belgisch Witblauw flink populairder

Arnhem - Het aandeel van Belgisch Witblauw van alle gebruikte rietjes sperma om vee mee te insemineren lag in juni van dit jaar op 18 procent.

Dat meldt vakblad Veeteelt op basis van cijfers van fokkerijorganisatie CRV. Daarbij is vastgesteld dat het gebruik van Belgisch Witblauw-stieren de afgelopen maanden fors toegenomen.

Toename tot 20 procent mogelijk

Vorig jaar lag het percentage Belgisch Witblauw-sperma in juni nog op 11,7 procent en in 2013 op 9,5. De cijfers van CRV duiden erop dat augustus wel eens een verdere toename van gebruik kan laten zien tot wel 20 procent.

Lage melkprijs en fosfaatwetgeving

Als redenen voor deze flinke stijging van gebruik van Belgisch Witblauwe stieren worden de lage melkprijs genoemd, naast de aankomende fosfaatwetgeving en de lage prijzen voor Holstein-kalveren. Sijne van der Beek, manager global products bij CRV: "Die drie factoren zorgen er gezamenlijk voor dat veehouders nu zo massaal inzetten op Belgisch Witblauw."

Of registreer je om te kunnen reageren.