Rundveehouderij

Nieuws 14 reacties

Zuivelopslag neemt gestaag toe

Brussel - De voorraden boter en mageremelkpoeder in particuliere opslag (PO) bij de Europese Commissie lopen gestaag op. Per 29 juni was er bijna 100.000 ton boter in opslag, waarvan ruim 41.000 ton in Nederland. Goede tweede is Frankrijk met bijna 18.000 ton. Met name in de laatste weken neemt de aanvoer in PO gestaag op.

De hoeveelheden mageremelkpoeder zijn met bijna 34.000 ton nog veel kleiner, maar ook daar neemt het volume in opslag gestaag toe. Hier is Duitsland koploper met ruim 14.000 ton. Spanje is de tweede partij met ruim 7.300 ton in opslag.

De aanname is dat veel zuivelbedrijven zelf ook nog veel mageremelkpoeder in voorraad houden, maar hiervan zijn geen bewijzen voorhanden. Bedrijven hopen dat ze, door onduidelijkheid hierover te houden, de druk op de prijzen kunnen temperen.

Laatste reacties

 • farmer135

  Het einde van de quotering is het begin van de boterberg en melkplas.

 • Zents beheer

  'Bedrijven hopen dat ze door onduidelijkheid hierover te houden,de druk op de prijzen kunnen temperen'
  Ok Klaas, maar doe jij nou niet het tegenovergestelde ?

 • dedukeofhazzert

  Ja klaas

 • ...............

  Klaas is net een bestuurder, hoort zichzelf graag praten.

 • kleine boer

  de boerderij begint op de telegraaf te lijken....

 • tinus888

  Stelt de EU nog een limiet aan de hoeveelheid die ze kunnen aanbieden voor PO ?

 • Klomp

  PO heeft nog nooit iets goeds gebracht in de varkenshouderij. Als de prijzen weer beginnen te stijgen wordt de PO leeg gereden met als gevolg dat de markt weer overvoerd werd en de prijzen weer omlaag gingen. De mensen die hier beter van worden  zijn alleen de eigenaren van de koelhuizen. PO niet meer aan beginnen.

 • trijnie

  Regeren is vooruit zien......dit was toch heel goed te voorzien.
  En wie kan weer het gelag betalen, welja de boer, het milieu en uiteindelijk de belastingbetaler.

 • gjcamps


  Is dit dan zomerweide boter die swinters verkocht wordt?

 • landboer


  Juist Trijnie dit was heel goed te voorzien ,iedereen zag het ook wel maar desondanks gaat het wel door, dat is nou politiek!

   

 • Hazelwood

  Zolang nu de subsidie weg blijft zal in de komende jaren de situatie zich zelf uitzoeken. De minder winst draaiende bedrijven zullen verdwijnen , en vele andere zullen slimmer moeten gaan werken. Minder bijprodukten inkopen en meer van eigen land halen. Als dit niet gebeurt zijn we weer terug bij af, en waarschijnlijk in de zelfde of slechtere positie als in 1980.

 • veldzicht

  De EU heeft dikke winst gemaakt aan de opgeslagen boter en melkpoeder van voor 1980,goedkoop ingekocht en in de tachtiger jaren toen de prijs hoog was duur verkocht,die interventie voorraden heeft de belasting betaler geen geld
  gekost maar veel geld opgeleverd.

 • veldzicht

  De EU heeft dikke winst gemaakt aan de opgeslagen boter en melkpoeder van voor 1980,goedkoop ingekocht en in de tachtiger jaren toen de prijs hoog was duur verkocht,die interventie voorraden heeft de belasting betaler geen geld
  gekost maar veel geld opgeleverd.

 • farmerbn

  De melkfabrieken verkopen hun product voor een kleine prijs en de koper gaat dat dan bewaren in koelhuizen met als doel om er later geld mee te verdienen. Waarom bieden de melkfabrieken die producten niet aan aan hun leden/leveranciers? Waarschijnlijk zijn er genoeg boeren die ook wel een gokje willen wagen. De rente is laag (bijna nul) en de prijs zal niet veel lager worden dus je bent verzekerd van winst. Zeker als de Russen straks weer gaan kopen.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.