RundveeNieuws

Toeslag DOC Kaas wordt voorschot

Hoogeveen – Kaasmaker DOC Kaas gaat de duurzaamheidstoeslag van 90 cent per 100 kilo melk eerder uitbetalen. Dit meldt DOC in DOCumentje dat het bedrijf maandelijks uitgeeft.

Normaliter komt deze toeslag pas beschikbaar aan het eind van het jaar. Het bedrijf doet dit om leden te ondersteunen en houdt hiermee rekening met de liquiditeit op de melkveebedrijven.

Met de melkgeldafrekening van juni zal de toeslag over januari tot en met juni worden uitbetaald. In de maanden die nog te gaan zijn, wordt de toeslag maandelijks uitgekeerd. Aan het eind van het jaar wordt de definitieve duurzaamheidstoeslag berekend en verrekend met de al ontvangen toeslagen.

Voorschotprijs juni €25,23

Met het bekendmaken van de vooruitbetaling van de duurzaamheidstoeslag werd ook de voorschotprijs over juni bekendgemaakt. Zowel de prijs van vet als eiwit dalen fors naar respectievelijk €2,33 en €4,66 per 100 kilo. Vet daalt 27 cent in prijs en eiwit 54 cent. De voorschotprijs komt daarmee op €25,23 per 100 kilo te liggen bij een jaarleverantie van 700.000 kilo melk. Deze prijs is exclusief btw en inclusief 5 cent heffing van ZuivelNL. Na toevoeging van de 90 cent toeslag komt de prijs uit op €26,13 per 100 kilo.

Beheer
WP Admin