Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

Spierings: ook in EU gaan melkprijzen verder dalen

Heerenveen – Het dieptepunt van de toch al lage melkprijs is nog lang niet in zicht.

Ook in Europa gaan de melkprijzen volgens Fonterra-topman Theo Spierings verder dalen. Dat meldt de Telegraaf. De melkprijs van €0,29 die in Nederland nog wordt uitbetaald, zou een enorme bonus zijn ten opzichte van de schamele €0,24 op de wereldmarktplaats in Nieuw-Zeeland.

Laatste reacties

 • wmeulemanjr1

  Nou, op naar de 24 cent zou ik zeggen. 

 • farmerbn

  Stel een bierproducent heeft een heleboel vaste afnemers die voor een redelijke vaste prijs bier kopen. Omdat het mooi weer wordt maakt de producent extra bier maar die mooie periode wordt plotseling afgebroken. De bierproducent heeft wat bier over en verkoopt die voor een zacht prijsje aan een ander. Het wil hier niet zeggen dat al die andere bierkopers ook dat zachte prijsje krijgen; die betalen gewoon het normale tarief. Wat is het verschil tussen bier en onze melk?

 • bb40

  Wij van de Albert heijn afdeling inkoop zuivel danken dhr spierings voor zijn voorspelling. 
  Zelf wilden we weer gaan inkopen maar door deze marktanalyse van een deskundige wachten we nog even met de orders tot het allemaal nog goedkoper kan. 

  Vr gr a.h.

 • Pieter5775


  puur stemmingmakerij, kan Fonterra hier goedkoper inkopen. Bovendien melken we hier zowiezo betere gehaltes en word er minder bulkprodukten gemaakt!

 • ohzo

  Spierings vergeet voor het gemak dat in USA topprijzen voor zuivel betaald worden..

 • jven281

  Geeft meteen aan hoe goed je bij Aware/Fronterra zit......

 • poldes


  deze Mijnheer:spreekt hier ook namens de NZO.Fronterra heeft nogal wat aandelen in DMV(het fabriek waar producten worden gemaakt met veel toegevoegd waarden)de rest van de aandelen zijn volgens mij vanR.F.C.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.