Rundveehouderij

Nieuws 1092 x bekeken

Oorsprong vlees vaker van melkvee

De jongste EU-kortetermijnvooruitzichten melden een verschuiving van de rundveestapel in de Europese Unie richting melkvee.

Het overzicht dat de EU maakte op basis van de aantallen rundvee in december 2014 meldt 290.000 vleesrunderen minder dan in 2010. Het aantal stuks melkvee is juist met dat aantal gestegen. De EU noemt de verschuiving significant. Gevolg is dat de vleesproductie vaker melkvee als oorsprong zal hebben.

Vleesproductie

De vleesproductie in het eerste kwartaal van 2015 is met 4,8 procent toegenomen, vooral door de uitstoot van melkvee door melkveebedrijven die hiermee superheffing probeerden te voorkomen of beperken. De totale vleesproductie in de EU wordt voor 2015 1,4 procent hoger ingeschat dan in 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.