Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

NVWA treedt op tegen veehouder om kreupele koeien

Utrecht - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) nemen maatregelen bij een Overijsselse veehouder omdat een derde van zijn 40-koppige melkveestapel kreupel loopt.

De dieren liepen klauwproblemen op door een overvolle stal en het al een tijd niet behandelen door een professionele klauwverzorger of dierenarts.

De veehouder is hierop al eerder aangesproken en heeft de mogelijkheid gehad om de klauwproblemen zelf aan te pakken. Omdat hier geen gehoor aan werd gegeven, worden de dieren onder toezicht van de NVWA behandeld, de kosten zijn voor de veehouder.

De NVWA en RVO.nl hebben eerder ook al maatregelen opgelegd bij deze veehouder. Onder andere omdat er in de stal scherpe uitstekende delen zaten waar dieren zich aan konden verwonden, de dieren vervuilde en natte ligplaatsen hadden, het voer van de dieren vervuild was en omdat de veehouder zijn dieren benodigde diergeneeskundige zorg onthield.

Laatste reacties

 • farmer4life1

  dit hoor je vaker met een lage melkprijs.....
  Er is een verband aangetoon met een lage melkprijs en dierverwaarlozing. 

  Jammer dat deze veehouder zich niet goed genoeg (kan) bekommeren om zijn veestapel

 • leo,s vriend


  farmer,deze boer was al eerder aangesproken, en vorig jaar was de melkprijs niet echt slecht.

  Helaas een triest geval die alle hulp nodig heeft.

 • koestal

  Ntuurlijk weer grote koppen in de krant,Zembla al geweest en Thieme al weer vragen gesteld in de Tweede Kamer  ? Kunnen ze de veehouders weer afzeiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.