height:550px RundveeNieuws

FrieslandCampina zakt op wereldranglijst grootste zuivelbedrijven

Utrecht – FrieslandCampina is afgelopen jaar een plaats gezakt op de wereldranglijst van grootste zuivelbedrijven in de wereld.

FrieslandCampina neemt, op de door de Rabobank samengestelde lijst, de zesde plek in en wisselt daarmee van positie met Dairy Farmers of America (DFA). De omzet van FrieslandCampina kwam in 2014 uit op €11,1 miljard. DFA realiseerde in datzelfde jaar een omzet van €13,5 miljard. Net als FrieslandCampina daalde ook Unilever een plek op de ranglijst. De Nederlandse onderneming is met een zuivelomzet van €5,8 miljard te vinden op plek 12.

Nestlé nog steeds grootste zuivelbedrijf

Nestlé mag zich met een omzet van €20,9 miljard in 2014 nog steeds werelds grootste zuivelbedrijf noemen. De Zwitserse onderneming wordt met een omzet van €14,7 miljard op ruime afstand gevolgd door Lactalis. Deze Franse zuivelonderneming wisselde stuivertje met het eveneens Franse Danone, afgelopen jaar goed voor een omzet van €14,6 miljard.

Chinese zuivelaar Mengniu grootste stijger

Van de Chinese zuivelbedrijven staat Yili, met een omzet van €6,5 miljard het hoogst genoteerd op plek 10. Mengniu is echter de grootste stijger van plek 14 naar plek 11 met een omzet van €6,1 miljard.

Beheer
WP Admin