Dierenbescherming (@Dierbescherming) <a href=""https://twitter.com/Dierbescherming/status/619113787837145088"">9 juli 2015</a></blockquote>n<script async src=""//platform.twitter.com/widgets.js"" charset=""utf-8""></script>"",""url"":""https://twitter.com/Dierbescherming/status/619113787837145088""}'></span>--> </p> <h3 class=""xms-subtitle"">Jaarrond op stal</h3> <p>Volgens de Dierenbescherming is het aantal koeien dat buiten komt de afgelopen tientallen jaren afgenomen. ""Volgens het CBS bleef 30 procent van de koeien in 2013 het hele jaar op stal'', aldus de organisatie. ""In 1979 was dat maar 8 procent.'' Het lot van de koeien zou bovendien zijn verslechterd door het loslaten van het Europese melkquotum. Daardoor zouden er steeds meer grote bedrijven opduiken die de kosten drukken door koeien het hele jaar op stal te houden.</p> <h3 class=""xms-subtitle"">Weilanden</h3> <p>""Hoewel het aantal koeien per bedrijf steeds groter wordt, geldt dat niet voor de beschikbare weilanden'', waarschuwt de Dierenbescherming. De organisatie wil consumenten aanmoedigen vaker weidezuivel te kopen, maar dat zou wel vereisen dat dergelijke producten vaker in de schappen liggen.</p>" RundveeNieuws

Dierenbescherming wil koe-vriendelijke zuivel

Veghel – Het is voor consumenten lastig zuivelproducten te kopen die uitsluitend zijn gemaakt met melk van koeien die in de wei hebben gelopen.

Daarvoor waarschuwde de Dierenbescherming donderdag. Een ‘weidegang-variant’ van producten als boter, slagroom en kaas zou niet of nauwelijks te krijgen zijn.

Niet apart opgehaald

Het probleem is volgens de Dierenbescherming dat melk van koeien die in de wei hebben gelopen vaak niet apart wordt opgehaald. Daardoor bestaan veel producten ook uit de melk van koeien die het hele jaar in hun stal moeten blijven. De organisatie roept producenten op weidemelk en stalmelk niet langer te mengen.

Beheer
WP Admin