Rundveehouderij

Nieuws

Britse boerenleider stopt met melken

Monmoutshire – De bekende Britse boerenleider David Handley stopt met melkvee omdat zijn bedrijf door de lage melkprijzen te veel verlies lijdt.

Na de recente reeks prijsverlagingen ontvangen mensen als Handley nog meer rond de 23 pence per liter, bijna de helft minder dan een goed jaar geleden.

Farmers for Action

Handley, oprichter en voorzitter van Farmers for Action, heeft het jongvee van zijn bedrijf in Monmouthshire al verkocht en doet binnenkort ook zijn 140 Jersey-koeien van de hand, meldt Farmers Weekly. ''Je moet realistisch zijn. Ik wil me niet verder in de schulden steken en tegen de herfst van de koeien af zijn.''

Acties voor hogere melkprijzen

Handley zal voorshands wel voorman blijven voor Farmers for Action. Hij heeft in dat kader de afgelopen maanden ook een reeks acties georganiseerd voor hogere melkprijzen maar die hebben tot nu toe niets opgeleverd.

Handley nationale bekendheid

Handley verwierf nationale bekendheid toen hij in de jaren negentig samen met vrachtautochauffeurs een grote nationale actie tegen de hoge benzineprijzen organiseerde. Door raffinaderijen en distributiecentra te blokkeren lukte het Farmers for Action en hun medestanders binnen korte tijd om het land 'droog te leggen'.

Of registreer je om te kunnen reageren.