Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Aanrollen grasland effectief tegen engerlingen

Hengelo - Engerlingen in grasland zijn effectief op een duurzame en acceptabele manier te bestrijden. Dit blijkt uit de afsluitingsbijeenkomst van het praktijknetwerk 'Duurzame aanpak engerlingen'.

Uit verschillende, geteste methodes kwam dat het aanrollen met een speciale rol tot 100 procent doding komt. De timing is daarbij cruciaal. Een eerste bewerking op KTC De Marke in juni 2104 doodde ongeveer 47 procent van de engerlingen in het perceel. In augustus werd 100 procent doding behaald. Deze resultaten worden echter niet op alle grondsoorten behaald. Hier ligt een uitdaging om de aanpak te verbeteren. Vochtigheid, timing, frequentie, rijsnelheid, druk, drukprofiel, grondsoort, grastype, soort en stadium van de engerling zijn allemaal van invloed op het resultaat.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.