Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Zuivelconcern Hochwald zet in op verdere groei

Thalfang - Zuivelconcern Hochwald heeft vorig jaar de omzet met ruim 6 procent zien groeien naar €1,59 miljard en heeft met een melkprijs van 38,7 cent per kilo met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit beter gepresteerd dan gemiddeld in Duitsland.

Hochwald overtrof het gemiddelde met 1,15 cent. Dat blijkt uit de definitieve jaarcijfers van het concern.

Bij de presentatie van de cijfers lanceerde de ondernemingsleiding tevens de bedrijfsstrategie 2020. Hochwald blijft uitgaande daarvan met een hogere waardevorming inzetten op de internationalisering van de afzet en op verdere groei. Doel blijft een bovengemiddelde melkprijs voor de leveranciers. Dit jaar investeert het concern €50 miljoen in de productiefaciliteiten, vorig jaar €90 miljoen.

De groei kan volgens directievoorzitter Karl-Heinz Engel ook eventueel worden gerealiseerd door samenwerking met partners in de zuivel. "Onze onderneming heeft in het verleden een actieve rol in het structuurproces gespeeld en zal dat beleid voortzetten, nationaal en internationaal."

In het lopende jaar is de omzet door de lagere melkprijzen tot dusver wel wat kleiner uitgevallen, maar de afzet verloopt goed.

Laatste reacties

  • hansvanbergen


    38.7 lijkt me een hoge melkprijs. Maar ik kan er nu niet zoveel mee als de melkprijs niet is omgerekend naar Nederlandse waarden. Of als de FC melkprijs dan even wordt omgerekend naar 4% vet en 3.4% eiwit. Dan is het artikel pas duidelijk. Met name ook omdat Hochawald nadrukkelijk in beeld was als fusiepartner voor DOC

  • japke33

    Hochwald betaalt in Nederland een concurrrende melkprijs uit, op basis van de grrootste fabrieken hier. We zitten dus ongeveer op dezelfde melkprijs als FC, over het jaar genomen. De boeren in Duitsland krijgen minder uitbetaald. (En hier zijn ze het niet echt mee eens natuurlijk).

Of registreer je om te kunnen reageren.