Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Zuivelaar Valio slankt verder af

Helsinki - Zuivelconcern Valio schrapt in Finland 326 arbeidsplaatsen. De maatregel is volgens het concern nodig om het kostenniveau in overeenstemming te brengen met de gewijzigde afzetsituatie, primair als gevolg van het Russische importembargo. Dat noopt tot een efficiënter gebruik van de productiecapaciteit.

De in de tweede helft van april begonnen onderhandelingen met de werknemers over de afslanking zijn afgerond, zo deelt Valio mee. In november vorig jaar schrapte het bedrijf ook al 178 banen. Na de invoering van het Russische embargo liet Valio weten dat 1.800 arbeidsplaatsen op de tocht stonden. Na de nieuwe ontslagronde biedt Valio in Finland nog krap 3.200 mensen werk, buiten Finland rond de 800.

Eén reactie

  • joep46

    De verhouding tussen Rusland en Finland wordt er door de boycot niet beter op.
    De geschiedenis leert dat boycotten altijd degenen treft waarvoor de boycot niet was bedoeld. Cést l'histoire qui se repete. Met dank aan Wladimir Poetin en de kliek die hemin het zadel houdt.

Of registreer je om te kunnen reageren.