Rundveehouderij

Nieuws 7263 x bekeken 15 reactieslaatste update:25 jun 2015

Veertig jaar oud vlees in omloop in China

Beijing - De Chinese autoriteiten hebben onlangs een onsmakelijke vondst gedaan.

Ze onderschepten 800 ton illegaal rund- en kippenvlees, waarvan een deel al veertig jaar oud bleek te zijn. Het ingevroren vlees was bestemd voor onder meer restaurants en supermarkten. Dat melden verschillende buitenlandse media, waaronder de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Verpakkingsdatum: 1970

De Chinezen vonden het illegale vlees in de provincie Hunan. Hele partijen waren al verrot. Op sommige verpakkingen stond als verpakkingsdatum het jaartal 1970. Een inspecteur zei dat de stank die van het vlees afkwam ondraaglijk was en dat hij bijna moest overgeven toen hij de deur van de opslagruimte opende.

McDonalds en KFC vorig jaar al betrokken bij schandaal

Het is het zoveelste onsmakelijke voedselschandaal in China in korte tijd. Vorig jaar kwam aan het licht dat bij leveranciers van fastfoodketens als McDonalds en Kentucky Fried Chicken, verrot vlees met vers vlees werd vermengd.

Laatste reacties

 • l coumans

  is misschien wel mensenvlees kippen en runderen worden niet zo oud

 • aqwzsx12

  smakelijk, maar genoeg kruiden erbij aub

 • maatje 1904

  kun je beter je eigen hond opeten weet je wat je eet en het is vers!!!!!!

 • toin

  Dat moet heel exlusief vlees zijn om iets zo lang te vriese kost een kapitaal ( jammer dit sort onzinnig nieuws op boerderij.nl

 • HaroldvM

  Jij hebt ze ook niet alle 24 in een kratje of wel Coumans?

 • Melkveehouder Wim Friesland.

  @ I Coumans: Ja, dat dacht ik ook ('mensenvlees').
  Het zal wel een nieuwsbericht zijn dat verkeerd uit het Chinees vertaald is en gaan om 40 jarige <em>chickies</em>op een Chinese datingsite.

 • gjcamps

  toch zou het kunnen, ze hebben daar toch ook die bruine gekookte eieren die minimaal een jaar liggen, verder hebben ze speciale hondenrassen voor het vlees, eten slangen etc. Een gerucht dat het goed is voor de potentie of je huid wordt witter, of je ogen meer Europees is voldoende. Elke Chinees met wat geld wil dat vlees dan eten, hetzelfde als oude wijn en wishky, smaakt ook niet altijd beter maar is wel exclusief.

 • info104


  Als we dan hier een verkeerd etiket op de verpakking ,op vlees wat zo goed als vers is, plakt word je als bedrijf opgehangen aan de hoogste burocratiese boom. Mischien was dat ook wel paardevlees wat in china gevonden is, en wanneer je het maar diep bevroren houd kan het best 40 jaar worden bewaart en verrot dat echt niet ,maar de vriezer zal na 40 jaar wel stuk zijn gegaan en ja dan gaat het mis en begint ook dat vlees weer te leven.

 • joohoo


  40 is wel veel maar de EU heeft nog resent vlees als voedselhulp weg gegeven wat al 17 jaar in de particuliere opslag lag.

 • johan.vandegraaf

  ouwe hap zeg ik !!!

 • agro1


  gewoon de laatste trend: gefermenteerd voedsel, ***-sterrenkoks!!!!!!

 • Elevage

  weet niet wat erger is: rottend vlees of verrot geslagen hondenvlees

 • adh


  sambal bij

 • rob01

  het oude moet eerst op.

 • gjcamps


  wiskey van 40 hast is ook exclusief en wordt opgedronken.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.