Rundveehouderij

Nieuws 4364 x bekeken

Rusland past sanctielijst voor zuivel weer aan

Moskou - Lactosevrije melk en zuivelproducten mogen voortaan Rusland wel weer in, maar Franse kazen als camembert en brie mogen er juist niet meer in.

Dit melden Russische media na bestudering van de aangepaste embargolijsten die het Kremlin heeft gepubliceerd. Woensdag besloot president Vladimir Poetin het verbod op de import van veel westerse producten met een jaar te verlengen. Volgens premier Dimitri Medvedev is dat vooral om economische redenen, niet om politieke. Het importverbod geeft de Russische landbouw de kans om zich te herstellen, zegt hij. De nieuwe lijst is op onderdelen scherper, maar Medvedev sloot niet uit dat de lijst nog wordt versoepeld, bijvoorbeeld als politieke verhoudingen zich verbeteren. Andersom kan ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.