Rundveehouderij

Nieuws 1732 x bekeken 1 reactie

Ruim 6 procent meer melk in mei

Den Haag - Nederlandse melkveehouders hebben in mei maar liefst 1.166 miljoen kilo melk geleverd.

Dit is 6,6 procent meer dan in er in mei vorig jaar is geleverd. Dit blijkt uit gegevens van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

In de afgelopen jaren is er niet meer zoveel melk geleverd in één maand tijd. Ten opzichte van april werd er 72 miljoen kilo extra melk geleverd. Dit geeft ook gelijk aan waarom melkverwerkers in mei moeite hadden om alle melk te verwerken. Dit leidde tot een groter aanbod van spotmelk en lagere prijzen voor overige zuivelproducten. De groei in productie is veroorzaakt door het wegvallen van het melkquotum. Melkveehouders kregen veel vaarzen aan de melk in mei en er zijn veel koeien aangekocht vanuit landen als Duitsland.

Eén reactie

 • eg wel

  Met als gevolg:
  lagere melkprijs
  duur grond
  duur voer
  en een geweldige reputatie in de media

Of registreer je om te kunnen reageren.