Rundveehouderij

Nieuws 2362 x bekeken 2 reacties

Politie vat dieven babymelkpoeder in de kraag

Zevenaar - De politie heeft op de A12 bij Zevenaar twee mannen aangehouden in een bestelbus met daarin een hoeveelheid babymelkpoeder en €90.000. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Agenten van de Landelijke Eenheid voerden dinsdag een routinecontrole uit. Bij controle van het busje bleek daarin een hoeveelheid babymelkpoeder te liggen. Ook vonden ze €90.000 aan contanten. De mannen (35 en 44 jaar) komen uit Duitsland en zijn aangehouden voor witwassen van geld. Ook wil de politie weten of de babymelkpoeder gestolen is.

De politie is onlangs een actie begonnen om samen met supermarkten de omvang van diefstal van babymelkpoeder in kaart te brengen. Enkele jaren geleden ontstond een grote vraag naar babymelkpoeder na een schandaal met vergiftigd poeder in China. In ruim een jaar tijd zijn bij de politie zo'n negenhonderd meldingen van diefstal van babyvoeding binnengekomen.

Laatste reacties

  • haam

    Ik zou de inhoud eerst maar eens testen of het niet van dat andere witte poeder was  dat nog veel duurder per pak is /////

  • veldzicht

    Is het dan zo moeilijk om babymelkpoeder te maken,in China betalen ze €40 voor ,n pot,dikke winst zou ik zeggen en melk is er zat.

Of registreer je om te kunnen reageren.