Rundveehouderij

Nieuws 1780 x bekeken

Met maisgroei komt ook hennep weer in Limburgse akkers

Roermond - In Limburg zijn de eerste hennepplanten al weer gesignaleerd tussen mais, meldt de LLTB. LLTB adviseert boeren daarom om des te beter in de gaten te houden wat er op het land gebeurt.

Ongeveer tweehonderd leden van de Limburgse boerenbond hebben zich dit jaar aangemeld voor het project 'Hennepbestrijding buitengebied 2015'. Deze leden hebben in totaal ongeveer 550 percelen aan de LLTB doorgegeven.

De bond noemt het project belangrijk, omdat boeren alleen samen sterk kunnen staan tegen criminaliteit op het platteland. Dankzij de deelname van veel leden is de kans groot dat percelen vrij blijven van hennep. Eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de controle van percelen en eventuele meldingen aan de politie. De bond maakt afspraken met de politie over de controle van percelen vanaf de weg en eventueel vanuit de lucht.

Of registreer je om te kunnen reageren.