Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Geertje Stein 160 Fleckviehkoe van het jaar 2015

Diffelen - Geertje Stein 160, de zesdekalfs Vanstein-dochter uit een BFG Ruap-moeder van Mts. Beernink-Tackenkamp uit Beltrum, is gekozen tot de 'Fleckviehkoe van het jaar 2015'.

Het Fleckviehstamboek organiseert de jaarlijkse 'Fleckviehkoe van 't jaar' verkiezing. Net als vorig jaar werden uit de vele aanmeldingen tien genomineerden gekozen. Deze tien koeien zijn allemaal op het bedrijf bezocht door de selectiecommissie. Uit de tien genomineerden zijn drie finalisten gekozen. Hierbij werd niet alleen gekeken naar het exterieur en Fleckviehtype, maar werd ook geselecteerd op vruchtbaarheid, goede uiergezondheid en goede productie. Daarbij is Geertje Stein 160 door het publiek gekozen als beste Fleckviehkoe van het jaar 2015. Een mooi resultaat voor maatschap Beernink- Tackenkamp. Vader Joan en zoon Freek Beernink: "Ze is een koe die niet opvalt, die altijd uit zichzelf de robot inloopt, zo wil je er wel een stal vol. Ook hebben we geen veeartskosten en is ze de laatste jaren niet meer met antibiotica drooggezet. Ondanks dat heeft ze een zeer laag celgetal. Om trots op te zijn.

De koe heeft een gemiddelde 305 dagen-productie (vijf lijsten) van 8.117 kilo melk met 5,02 procent vet 3,78 procent eiwit, een gemiddelde tussenkalftijd van 327 dagen en gemiddeld celgetal van 69.000 cellen per milliliter. Met 6.04 jaar heeft ze net voor de zesde keer gekalfd.

Laatste reacties

 • el

  Prachtig, gefeliciteerd!

 • Foxxy

  Supernetjes ! Proficiat !

 • vealbg1

  een zwarte fleckvieh koe????

  groeten uit Wenen!

 • Toonaarts

  Mn/Mevr
  Ik lees nog steeds met veel genoegen de mails die ik toegestuurt ktijg van de Boerderij.En alles over rundvee geef ik de voorkeur.
  Vriendelijke groeten
  Toonaarts

Of registreer je om te kunnen reageren.