Rundveehouderij

Nieuws 3099 x bekeken 2 reacties

Fonterra gaat fors reorganiseren

Auckland - Fonterra gaat fors reorganiseren in reactie op de dramatische zuivelmarkt, waarin de onderneming zich bevindt. Honderden administratieve banen zullen verdwijnen, terwijl ook vele nieuwe commerciële banen erbij zullen komen.

Dit heeft CEO Theo Spierings laten weten. Hij bevestigt dat het bedrijf al een aantal maanden lang onder de loep wordt genomen, zowel door eigen 'talenten', als door externe consultants. Daaruit komt naar voren dat Fonterra 'de mouwen moet oprollen'. Er moet beter en agressiever worden verkocht en ook op andere fronten moet de onderneming meer op het vinkentouw zitten.

Spiering weerspreekt beweringen als zou Fonterra te veel tegelijk willen doen. Ook komt er geen splitsing van het bedrijf of iets dergelijks. Wel is fors ingrijpen nodig en moet worden gesneden in de kosten.

De Nieuw-Zeelandse premier John Key toont begrip voor de maatregelen die Spierings gaat nemen. Snijden in de kosten is volgens hem onvermijdelijk, evenals innovatie in het bedrijf. Voor veel melkveehouders in Nieuw Zeeland komt de maatregel geen moment te vroeg. Zij begonnen steeds ongeduldiger te worden over het bedrijf, dat volgens hen te weinig met hen meebewoog.

Laatste reacties

  • koestal

    Theo zit in zwaar weer,maar weet hoe hij dat moet oplossen. Dit moet in Nederland ook bij een aantal  bedrijven

  • haam

    iets teveel geinvesteerd in herenveen  ? te koop

Of registreer je om te kunnen reageren.