Rundveehouderij

Nieuws

Eigenaren Ausnutria-Hyproca verkopen aandeel aan moederbedrijf

Hong Kong - Dutch Dairy Investers (DDI), de Nederlandse aandeelhouders in Ausnutria-Hyproca, heeft een akkoord bereikt over de verkoop van haar aandeel in dit bedrijf.

DDI ontvangt in ruil voor de verkoop een belang van 13 procent in Ausnutria Dairy Corporation en een bedrag in cash.

Dit heeft Ausnutria Dairy Corporation bekend gemaakt. Het bedrag in contanten bedraagt omgerekend bijna €12 miljoen, het pakket van bijna 147,5 miljoen aandelen is omgerekend €43,6 miljoen waard.

De totale beurswaarde van Ausnutria Dairy Corporation bedraagt omgerekend bijna €134 miljoen. De grootste individuele aandeelhouder is het Taiwanese Center Laboratories - rechtstreeks en via twee dochterondernemingen. Het bezit ruim 24 procent van de aandelen. De oorspronkelijke Chinese aandeelhouders (meerdere families) bezitten bijna 29 procent van de aandelen. Daarnaast is bijna 34 procent van de aandelen direct beursgenoteerd.

Naast het bedrag in contanten krijgt DDI ook een lening terugbetaald die eerder was verstrekt om investeringen in Nederland mee te financieren.

Ausnutria Hyproca laat momenteel een nieuwe fabriek voor babyvoeding bouwen in Heerenveen, naast de zuivelfabriek van A-ware en Fonterra. De onderneming gebruikt zowel koemelk als geitenmelk voor de productie van babyvoeding. Met name ingrediënten uit geitenmelk worden in landen als China hoog gewaardeerd in babyvoeding. De geitenmelk wordt aangetrokken via dochterbedrijf HGM. Dit heeft geitenhouders drie jaar lang de hoogste geitenmelkprijs in Nederland beloofd. Koemelk wordt aangetrokken via Farmel, waar Ausnutria ook een aandeel in heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.