Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Boetes voor gesjoemel met roomkaas

Utrecht - Een kaashandel uit Veenendaal, de vier bestuurders van het bedrijf en een tussenhandelaar hebben maandag van de rechtbank in Utrecht boetes opgelegd gekregen voor het veranderen van de tenminste-houdbaar-tot-data op pakjes roomkaas uit het buitenland.

De bestuurders van het bedrijf zeiden tegen de rechter dat ze tegen verspilling zijn, maar de rechtbank vindt dat ze de consument hebben misleid en bovendien het risico hebben genomen dat mensen ziek zouden worden van bedorven kaas.

De bestuurders plakten stickers over de uiterste houdbaarheidsdatum of haalden die datum weg met thinner of aceton. Daarna verkocht het bedrijf de roomkaas goedkoper aan tussenhandelaren, die wisten dat de datum was veranderd.

Laatste reacties

 • abtje

  Hele hoge boetes geven. Deze fraude is ook onnodig. Je mag produkten over de datum verkopen. Mits je het duidelijk vermeld en de verantwoording op je neemt als het toch fout gaat. Maar datum veranderen of verwijderen is terecht strafbaar.
  Altijd eerlijk blijven...

 • joep46

  Belachelijk zo'n vonnis. De volksgezondheid werd immers niet geschaad en de voedingswaarde was niet minder. Onze rechtsstaat vervalt in rechtspraak van wat non issues zijn en het overbelaste justitieel apparaat zou zijn tijd beter kunne besteden met het opjagen van de zakken vullende witte boorden criminelen en zich rijkelijk ( met belastinggeld ) bedelende magistraten.

 • Koen Franken

  @joep46 , lees je reactie nog maar eens een keer ,  als er toch wat gebeurt komt de sector toch ALWEER in een ander daglicht staan . Sjoemelen met levensmiddelen moet je nooit tolleren .

 • koestal

  Houdt dat gesjoemel ook nooit op ? Het is slecht voor het imago. Kijk maar naar China met het gerommel met melanine in de babymelk.

 • Ishtar

  Alle boeren zouden moeten gaan rommelen, immers misdaad loont,
  -je zegt sorry, en hup winbst is binnen!!
  **
  De vier bestuurders krijgen elk een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand, een werkstraf van 120 uur en een geldboete van 6.000 euro. Een tussenhandelaar is veroordeeld tot een geldboete van 3.000 euro, waarvan 2.000 euro voorwaardelijk.
  **
  Dit tuig had 5 jaar de gevangenis in gemoeten.

 • Ishtar

  Het argument van de criminelen was ==> ze handelden uit (geloofs)overtuiging.
  Waar handelen de CDA en SGP en LTO uit dan???

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.